11Theo Weterings Burgemeester Tilburg

Theo Weterings

Burgemeester gemeente Tilburg

Hart4ALL

“Ik ben diep geraakt door de initiatiefnemers van Hart4All. Wat een passie en doorzettingsvermogen! In Nederland zijn veel zaken geregeld, goed geregeld. En soms lopen juist die regels ons in de weg. Hart4All maakt zo’n lacune zeer zichtbaar en heeft dat inzicht direct aan een oplossing gekoppeld. Chapeau!

Als je geholpen wordt, wil je vaak je dankbaarheid tonen. De ultieme hulp die iemand je kan bieden, is je in leven houden terwijl de ambulance onderweg is. Als burgerhulpverlener wil je natuurlijk graag weten hoe het afgelopen is met het slachtoffer als deze eenmaal is meegenomen met de ambulance. Als slachtoffer wil je degene die je hielp mogelijk bedanken. Dankzij de QR-code-armbanden van Hart4All kan dit contact tot stand komen. Hoe een eenvoudig idee mensen met elkaar kan verbinden, is hartverwarmend.

Als burgemeester ben ik enorm trots op de vele vrijwilligers in onze stad. Mensen die zich onbaatzuchtig voor een ander inzetten: het zit diep in het Tilburgse DNA. Wat ben ik trots op al die burgerhulpverleners die er in de minuten dat het er toe doet, zijn voor hun medemens. Die levensreddende handelingen uitvoeren totdat de ambulance er is. Als lid van het Comité van Aanbeveling stel ik mezelf tot doel om Hart4All waar ik kan onder de aandacht te brengen.”