Chris Baelemans kreeg in april 2012 een hartstilstand. Zijn vrouw Eveline schakelde eerste hulp in.

Eveline: “Chris lag net in bed toen hij het heel benauwd kreeg en buiten bewustzijn raakte. Zijn ademhaling werd steeds minder. Geschrokken belde ik mijn moeder, omdat ik het 112-nummer niet meer wist. Zij kwam onmiddellijk en startte met reanimeren. Na enkele minuten kwam het AED team. Zij namen het reanimeren over en vijf minuten later kwamen een ambulance en een politiewagen. De hulpverleners hebben twintig minuten gereanimeerd. Ook hebben ze acht stroomstoten toegediend. Hierna kreeg Chris weer hartritme en kwam zijn ademhaling weer op gang.”

“Met elkaar kunnen praten is de basis voor het verwerken”

Chris: “Zelf weet ik er helemaal niets meer van. Ik ben twee weken uit mijn geheugen kwijt. Het is onwerkelijk, het lijkt alsof het niet is gebeurd. Ik heb geluk gehad dat Eveline bij me was op die avond. Stel dat ik midden op straat die hartstilstand had gekregen, dan had een onbekende me geholpen en had ik achteraf niet geweten wat er gebeurd was. Je wil toch een juiste voorstelling van de feitelijkheden. Eveline heeft mij wel honderd keer verteld wat mij is overkomen.”

Eveline: “Voor ons beiden helpt het dat wij er samen over kunnen praten. Dat is een belangrijk onderdeel, zo niet de basis, voor het verwerken. Iedereen zou die kans moeten krijgen. Hart4ALL maakt het mogelijk dat elke hulpverlener of slachtoffer die kans ook echt krijgt.”